De Meridiaanschool

Japanse

acupunctuur

Meridiaan Therapie

Acupunctuur is van oorsprong Chinees. Door de nauwe banden tussen beide landen is acupunctuur ook in Japan terecht gekomen. In Japan heeft het zich verder ontwikkeld. Begin vorige eeuw heeft een groep acupuncturisten een nieuwe stroming binnen de acupunctuur ontwikkeld: Keiraku Chiryo, wat meridiaan therapie betekent. De essentie van Meridiaan Therapie is het in balans brengen van de energie in de meridianen. Uitgangspunt is dat als de meridianen in balans zijn, het lichaam in balans is, het gezond is en in staat gezond te blijven. Er wordt gekeken naar de relaties volgens de 5 fasen/elementen.
De Meridiaanschool
Nascholingsinstituut voor Japanse Acupunctuur